Annons:
Etikettmat-hushåll
Läst 1015 ggr
[Nomen Nescio]
1/24/17, 5:40 PM

Har du semlat ännu i år? - tråd 2

Bild N.N.

Det här är en fortsättning på en semletråd som påbörjades förra året, och vi har fortsatt i år med att gå  igenom alla upptänkliga variationer på semlor. Bara att hugga in om du är ny, och vill du läsa in dig på vad som skrivits om tidigare så finns tråd 1 här.

Annons:
[VSK]
1/24/17, 5:44 PM
#1

Jag stämplar ett fotavtryck här så att jag får notiser (istället för bevaka).

[Nomen Nescio]
1/24/17, 5:45 PM
#2

#1 Rakt i mandelmassan - jag lyfter på hatten! 😃

[Jimmy.L]
1/24/17, 5:46 PM
#3

Ica Maxi stormarknad i Borlänge ligger i när det gäller att baka semlor och lovar sina kunder en ny variant varje vecka. Nu gör deras chokladbomb till semla succé. – Hela Sverige är väl chokladälskare, säger bagaren Eric Bäckström.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/VJnml/eric-har-gjort-semla-for-alla-chokladalskare

[Nomen Nescio]
1/24/17, 5:51 PM
#4

Tror inte vi fick med vad Nordiska museet skriver om fettisdag och semlan, så då kan vi passa på att trycka in en  länk här.

http://www.nordiskamuseet.se/aretsdagar/fettisdagen

[VSK]
1/24/17, 5:55 PM
#5

#2

Ha Ha Ha 😂👍

Stallmima
1/24/17, 6:03 PM
#6

Har inte hunnit med någon semla ännu men det kommer  👍

Annons:
TjockaBerta
1/24/17, 7:00 PM
#7

Som varje år väntar jag till fettisdagen med att förlägga semla. En per år!

>>>Malum domesticum<<<

Tarotstollan
1/24/17, 8:47 PM
#8

#3. Choklad semlan vill jag smaka!🤤 Undrar om det finns några här i trakten som tillverkar dem?🤔
Köpte min första vanliga semla idag + en vaniljsemla. De står och frestar mig i kylskåpet….

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

DesK
1/24/17, 9:04 PM
#9

Tassar in och talar om att jag väntar lite till med att göra och äta en semla.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[Nomen Nescio]
1/25/17, 7:28 AM
#10

Orkade inte proppa i mig båda semlorna igår, så det får bli till att ta sig an den kvarvarande på förmiddagen någon gång.

[VSK]
1/25/17, 7:32 AM
#11

#10

Tusse lille då.. Ack ack ack… 😂

[Nomen Nescio]
1/25/17, 7:36 AM
#12

#11 Ja, det är inte ofta som magsäcken känns för liten…

[VSK]
1/25/17, 7:38 AM
#13

😃

Annons:
[Rhonda]
1/25/17, 8:54 AM
#14

Gubben tjuvstartade förra veckan.  (Jag äter inte bullar, kex, kakor o sådant fast choklad går alltid ner)

Carmarino
1/25/17, 9:14 AM
#15

#3 Den skulle jag nog också kunna tänka mig att äta - om de även blandade kakao i bulldegen. 🙂


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

[Jimmy.L]
1/27/17, 5:03 PM
#16

Mästerbagaren Mattias Ljungberg har skrivit en bok om semlor. Här är tio bakverk från boken som verkligen sticker ut.

http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/bildspecial-har-ar-tio-semlor-du-inte-visste-fanns/repqat!Ay5wdeNWqIyFlCrJuU1CXA/

[VSK]
1/27/17, 5:26 PM
#17

#16

Jösses vilka bakverk, eller man kanske skulle kunna säga bakvärk 🙂

Tarotstollan
1/27/17, 9:26 PM
#18

#16. Där fanns en del godsaker jag skulle vilja testa men det fanns några jag aldrig skulle smaka på också!😉

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Stallmima
1/28/17, 12:43 AM
#19

#16 Vad häftiga semlisar   😃

[Jimmy.L]
2/9/17, 2:19 PM
#20

Kremla kan du få i Södertälje.

Annons:
Carmarino
2/9/17, 2:31 PM
#21

#20 Klart det ska vara en Kremla i Södertälje. 🙂 Har du provsmakat?


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

[Jimmy.L]
2/9/17, 2:38 PM
#22

#20 Nej det har jag inte gjort. än.

Carmarino
2/9/17, 2:41 PM
#23

#22 Du har gott om tid på dig. Det är inte fettisdagen förrän den 28 februari. 🙂


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

DesK
2/9/17, 6:10 PM
#24

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Inlägget är låst för nya kommentarer
Upp till toppen
Annons: