Mat och hushåll

Vad blir det för mat? Tråd 7

2017-02-09 19:11 #0 av: DesK

Som rubriken lyder, vad blir det för mat? Tråden är tänkt som inspiration för oss alla. Så det får bjudas på allt från enkla mackor till festmiddagar. Bilder är på Danska smörrebröd, gjorda av min Danska väninna och fotade av mig Glad

Désirée

Anmäl
2017-02-09 19:13 #1 av: Jimmy.L

Blev ärtsoppa idag med pannkaka.

Anmäl
2017-02-09 19:14 #2 av: Carmarino

Pasta med skinka och citronsås.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-02-10 08:39 #3 av: Maria

Idag vet jag inte men över helgen så blir det nog fiskfärsbiffar en av dagarna. Det var längesedan och jag älskar det.

Helst ska det vara blandat vitfisk. Gärna tork och kolja.

/Maria

 

Anmäl
2017-02-10 08:43 #4 av: Jimmy.L

pannbiff med lök idag.

Anmäl
2017-02-10 08:54 #5 av: DesK

Ingen aning, men det får bli något lättätet, efter gårdagens mastodontbuffé.

Maria har du något bra recept på dina fiskfärsbiffar?

Désirée

Anmäl
2017-02-10 08:59 #6 av: Maria

Nej inte alls. Jag bara blandar färsen med ägg, salt och peppar och en massa hackad dill och sedan steker. Är färsen väldigt lös så kan jag ha i någon tesked potatismjöl.

Jag har en väninna som alltid har hackad purjolök i färsen och det är också gott.

Jag brukar ibland göra spenatstuvning eller mangold till eller någon röra med majonäsbas. Det varierar så att sägaSkämtar

/Maria

 

Anmäl
2017-02-17 12:50 #7 av: Carmarino

Bakad potatis med skagenröra.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-02-17 14:48 #8 av: Jimmy.L

Korvstroganoff med ris gör jag idag.

Anmäl
2017-02-22 15:26 #9 av: Agafia

Fyllda paprikor .

Anmäl
2017-02-22 15:30 #10 av: Carmarino

Pasta med köttfärssås.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-02-22 15:31 #11 av: Jimmy.L

Korv med stuvad spenat, potatis.

Anmäl
2017-02-23 11:35 #12 av: Jimmy.L

Stekt torsk med hemgjord citronsås och hemgjord potatismos samt ärtor till det.

Anmäl
2017-02-23 11:37 #13 av: Maria

#12 Det låter gottGlad

/Maria

 

Anmäl
2017-02-23 11:40 #14 av: Jimmy.L

#13 Tack, jag rullar torsken i sesamfrön, och i potatismosen har jag lite riven muskotnöt.

Anmäl
2017-02-23 11:42 #15 av: Maria

Det blir bara godare och godareSkämtar

/Maria

 

Anmäl
2017-02-23 11:48 #16 av: Jimmy.L

Glad

Anmäl
2017-02-23 23:13 #17 av: Agafia

Oj inte bra att läsa om allt gott här ..... Så här sent ...... blir sugen

Anmäl
2017-02-24 10:10 #18 av: Jimmy.L

Gör en tonfisksallad idag.

Anmäl
2017-02-24 11:54 #19 av: Carmarino

Korv Stroganoff med ris och brytbönor.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-02-25 08:35 #20 av: Jimmy.L

Lövbiff, pommes, sås, sallad.

Anmäl
2017-02-25 09:16 #21 av: Åsa S

Idag blir det potatis och purjolökssoppa till lunch och på eftermiddagen firar vi min mor som fyllt år med åsas snabbsemlor (jag fyller dem med mandelmassa+ lite smör redan vid bakningen så är det bara att dela och fylla med grädde sedan). Sedan blir det tacokväll har släkten på besök här i sommarstugan och det är lite barn med och då kan alla välja vad de vill ha. Har redan gjort pulled pork för de som hellre vill ha det än köttfärs med taco krydda och sedan blir det glass efteråt.

Anmäl
2017-02-26 09:13 #22 av: Jimmy.L

Idag gör jag enchiladas med kyckling och till det blir det sallad.

Anmäl
2017-02-28 08:28 #23 av: Eda

Varma falukorvsmackor

Kanske inte världens nyttigaste mat precis, men en av mina favoriter sen långt tillbaka i tiden. 
Hackar falukorven i tunna kuber, lägger dessa på smörbredda formbrödsskivor. Över detta tunna skivor av gul lök eller purjo, därefter ketchup eller chilisås och ovanpå detta ostskivor, sen in i ugnen. C:a 225 grader. Gärna sallad till. Enkelt och jättegott tycker jag!

Handikapptips har tips på hjälpmedel & aktiviteterKLICKA HÄR
🌺Textilochtips har tips på kläder & handarbeten vid rörelsehinder.  KLICKA HÄR  

 Bloggarna är ideella och har ingen ersättning från butiker.  - Gilla gärna!

Anmäl
2017-02-28 08:33 #24 av: Jimmy.L

Blodpudding med bacon, lingonsylt, potatis.

Anmäl
2017-03-02 11:04 #25 av: Jimmy.L

Stekt falukorv med stuvad blomkål, potatis.

Provar även göra creme brulee till efterrätt.

Anmäl
2017-03-05 20:51 #26 av: DesK

Igår firade min dotters 20-årsdag

Förrätt

Désirée

Anmäl
2017-03-05 20:52 #27 av: DesK

Huvudrätt

Désirée

Anmäl
2017-03-05 20:53 #28 av: DesK

Dessert

Désirée

Anmäl
2017-03-05 20:55 #29 av: Jimmy.L

Såg gott ut DesK. Glad

Anmäl
2017-03-05 21:01 #30 av: DesK

Det var mycket gott, men vi blev alldeles för mätta! Även vegansk middag kan vara extremt mastigGalen

Désirée

Anmäl
2017-03-05 21:01 #31 av: Maria

Så gott DesK.
Här blev det levergryta idag

/Maria

 

Anmäl
2017-03-05 21:02 #32 av: Maria

/Maria

 

Anmäl
2017-03-05 21:03 #35 av: DesK

Maria, levergryta är så himla gott och känns som en lite bortglömd rätt.

Désirée

Anmäl
2017-03-05 21:06 #36 av: Maria

#35 Ja det är gott ibland. Vi brukar ha kapris i och knaprig bacon.

(jag tog bort två tomma inlägg. Det strulade med min bild)

/Maria

 

Anmäl
2017-03-05 21:06 #37 av: Jimmy.L

Jag gillar inte lever. 

Anmäl
2017-03-05 21:12 #38 av: DesK

Jimmy, har du bara ätit skolans lever?

Lever är en riktig delikatess, när den tillreds varsamt och med rätt tillbehör, t ex som Maria säger ovanGlad

Désirée

Anmäl
2017-03-05 21:16 #39 av: Jimmy.L

#38 Ja, jag gillade inte smaken. 

Anmäl
2017-03-05 21:18 #40 av: Maria

Det är nog många som inte gillar lever men alla i  min familj äter det som tur ärSkämtar men skolans lever kan ju vara avskräckande.

/Maria

 

Anmäl
2017-03-05 21:20 #41 av: DesK

Gissar att det var grislever som du fick smaka. Kalv- eller kycklinglever är något helt annat! Våga prova någon gång Glad

Désirée

Anmäl
2017-03-05 21:22 #42 av: Jimmy.L

#40 Kan vara så, jag ogillar även skaldjur. Men visst blir jag bjuden så äter jag.

Anmäl
2017-03-06 11:25 #43 av: Carmarino

#32 Det ser jättegott ut. Har inte ätit lever på länge, så jag blev riktigt sugen när jag såg bilden. En riktigt vällagad bit stekt lever, med gräddsås och ris eller potatis till, är en riktig delikatess enligt mig. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-06 11:45 #44 av: Jimmy.L

#43 *Ryser* 

Idag blir det ribs med rödvinsås, ris och kokt blomkål. 

Anmäl
2017-03-06 11:48 #45 av: Carmarino

#44 Gillar inte ribs och rödvinssås, men det andra låter gott. Skämtar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-06 12:02 #46 av: Jimmy.L

#45 Lipar 

Anmäl
2017-03-07 11:45 #47 av: Jimmy.L

Sjömansbiff med potatis.

Anmäl
2017-03-07 12:27 #48 av: Carmarino

Kokt torsk med dillsås och potatis.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-07 12:42 #49 av: Jimmy.L

#48 Låter gott, när ska jag komma. 

Anmäl
2017-03-07 12:55 #50 av: Carmarino

#49 För en timme sedan. Skrattar

(Jag äter ju middag mitt på dagen, inte på kvällen.)

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-07 13:02 #51 av: Jimmy.L

Storgråter

Anmäl
2017-03-07 13:08 #52 av: Carmarino

#51 Men du ska ju äta sjömansbiff. Det hade blivit en lite konstig kombination om du ätit kokt torsk till det. Skämtar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-07 13:09 #53 av: DesK

Här är det födelsedag igen, så det blir lax under citron- och spenattäcke och citronig cheesecake till  efterrätt Glad

Désirée

Anmäl
2017-03-07 13:13 #54 av: Jimmy.L

#52 Kan ju ha tagit det till lunch.

#53 Låter smaskens.

Anmäl
2017-03-11 14:49 #55 av: Carmarino

I dag åt jag pasta med räksås och dill, och med ångkokta grönsaker till.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-11 14:58 #56 av: Jimmy.L

Det blir biff stroganoff till kvällsmat med ris.

Anmäl
2017-03-11 20:53 #57 av: DesK

Här blev det biff med svampsås och råstekt potatis, självklart stekt i mikron.

Désirée

Anmäl
2017-03-12 10:11 #58 av: Maria

Idag ska vi äta ärtsoppa. Tur att jag kom ihåg att lägga ärtorna i blöt under nattenSkämtar

Till efterrätt blir det risgrynspudding.

Känns som riktigt gammaldags mat haha.

/Maria

 

Anmäl
2017-03-12 10:54 #59 av: Jimmy.L

Ska banka ut och göra schnitzel, efterrätt blir det chokladparfait.

Anmäl
2017-03-12 10:58 #60 av: ruterdamsex

Mat idag? Jo det blir resten av fredagsmiddagen, nämligen kalvlever anglais. Suveränt gott. Maken stod vid spisen den här gången. Han har just fått veta om brist på B12 så lever är perfekt. MUMS!

Anmäl
2017-03-12 11:01 #61 av: Maria

#60 Det åt vi förra helgenSkämtar fast jag gör en variant med vispgrädde i för att få mer sås.

/Maria

 

Anmäl
2017-03-12 11:07 #62 av: Carmarino

#60 Det låter jättegott - fast jag hade nog gjort som Maria; lagt till vispgrädde för att få mer sås. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-15 13:38 #63 av: Carmarino

Idag åt jag kycklingleversauté med ris och haricot vertes - inte hemlagad, men god ändå.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-15 13:45 #64 av: Jimmy.L

Det blir pastagratäng idag med chorizo.

Anmäl
2017-03-17 10:08 #65 av: ruterdamsex

Idag kommer bror på lunch. Hans lånehund får en skål vatten.Vi tvåbenta kalasar på pasta med parmesan och baconsås. En gul lök, två tomater, två vitlöksklyftor och en liten chili får svettas länge och väl i en skvätt vitt vin. Bitar av knaperstekt bacon sätter smak med salt, peppar och lite chilisås.  Efterrätt blir skuren apelsin i lite romsås.

Anmäl
2017-03-17 10:13 #66 av: Jimmy.L

Lagar lasagne idag. 

Anmäl
2017-03-17 21:30 #67 av: DesK

Vegansk wok med glasnudlar blev det idagGlad

Désirée

Anmäl
2017-03-25 12:01 #68 av: Carmarino

Omelett med skinka och gröna ärtor.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-25 12:30 #69 av: Maria

Idag har fantasin inte varit så stor så det blir kyckling i curry med ris.

Katterna blir i alla fall glada för de älskar kokt kycklingSkämtar

/Maria

 

Anmäl
2017-03-27 12:48 #70 av: Jimmy.L

Lunch vid Mångfaldens hus i Turinge.

Oxkött med sås, potatis, röd vinbärsgelé, sallad, vattenmelon. 

Anmäl
2017-03-28 16:22 #71 av: Carmarino

Världens snabbaste och enklaste kycklingfilé med ris. Åtminstone tycker jag att den är världens snabbaste att laga. Skrattar

Nåja, det tar lite tid i ugnen, men då behöver man inte passa den. Brukar göra den på ett kilo kycklingfilé, så att jag har en massa middagar i frysen att ta till när jag inte orkar/hinner laga någon mat.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-29 22:59 #72 av: eskils

#71 Fiffigt, så gör jag också både med kyckling(lår)filéer  och laxsidor.


Anmäl
2017-03-30 05:05 #73 av: Carmarino

#72 Har testat att göra den med älgkött också. Det blev väldigt gott det med. Bytte bara ut lite av ingredienserna i såsen. Använde krossade enbär, viltfond och vinbärsgelé istället för peppar, kycklingfond och diverse kryddor. Här är receptet om någon vill testa:

Ingredienser
ca 1 kg frysta kycklingfiléer (eller älgstek)
1–2 msk kinesisk soya
0,75 dl (75 g) flytande eller smält smör
5–10 dl grädde (jag tar 10 dl, för jag vill ha mycket sås)
1–2 msk kycklingfond
1 tsk – 2 msk Dijonsenap (beroende på hur stark senapssmak man vill ha)
1–2 msk sweet chili
1–2 tsk sambal oelek
1–2 msk krossad, valfri peppar
Chiliflakes och Tabasco efter smak
(Till älgsteken: 10–12 krossade enbär, viltfond och ersätt kryddorna med 2–3 msk röd vinbärsgelé.)

Gör så här
Lägg de frysta filéerna i en eldfast form.
Blanda ingredienserna till såsen och tillsätt grädde.
Häll detta över filéerna.
Ställ in formen i kylskåp över natten (eller dagen om man vill äta på kvällen). Eller låt stå i rumstemperatur 3–4 timmar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Ställ formen i mitten av ugnen 40–45 minuter.
Kontrollera att filéerna är genomstekta.
Servera med antingen ris, potatis, kamutvete eller bulgur.

Man behöver inte använda just dessa kryddor, utan ta de man själv tycker om. Det är bara att testa och se vad som blir gott. Glad

StjärnorStjärnorStjärnor

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-30 08:19 #74 av: DesK

Carmarino det tipset får du flera Stjärnor för Glad

Désirée

Anmäl
2017-03-30 10:39 #75 av: eskils

#73 Tack för recept! Låter intressant, ska testas. Tummen upp Fast det låter som rätt lång tid i den höga värmen. Litar på dig dock.


Anmäl
2017-03-30 12:34 #76 av: Carmarino

Tack DesK. Kramas

#75 Du kan säkert välja lite kortare tid, men jag gillar att kycklingen är väl genomkokt. Glad

Den blir dock inte torr även om den är inne i ugnen så länge, så jag skulle inte rekommendera kortare tid än 30-35 minuter - och självfallet rekommenderar jag mycket sås som den kan puttra i. Skrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-30 13:02 #77 av: Jimmy.L

Såsig tjej Carmarino. Skämtar

Anmäl
2017-03-30 13:03 #78 av: Carmarino

#77 Ja, både bildligt och bokstavligt. Gillar inte att stressa. Skrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-30 13:07 #79 av: Jimmy.L

#78 Du passar in på Kap Verdeöarna. Glad 

Anmäl
2017-03-30 13:12 #80 av: Carmarino

#79 Nä, där är för varmt. Pustar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-04-05 13:03 #81 av: Carmarino

Soldatens ärtpuré blev det idag. Ja, egentligen är det ju Soldatens ärtsoppa, men jag är inte särskilt förtjust i soppa, så jag använder bara lite vatten när jag värmer den, och då blir det puré. Skrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-04-05 13:59 #82 av: DesK

#81 Det är onsdag idag Cool

Här blir det omeletterullar fyllda med gravad lax och keso plus sallad

Désirée

Anmäl
2017-04-05 14:04 #83 av: Carmarino

#82 Jag vet, men imorgon ska jag på möte på kvällen, och då vill jag inte utsätta övriga deltagare för "Soldatens kanonad". Därför blev det en dag för tidigt. Skrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-04-05 14:33 #84 av: Jimmy.L

#82Du kan ju skylla på en ny parfym. Skrattar

Anmäl
2017-04-05 18:19 #85 av: Carmarino

#84 Lite svårt dock att bortförklara ljudet med ny parfym. Skrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-04-05 18:31 #86 av: Jimmy.L

Automatisk spray Skämtar

Anmäl
2017-04-05 18:47 #87 av: Carmarino

Ärtsoppa brukar aldrig låta som spray. Det är snarare mullrande kanoner.Skrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-04-05 19:45 #88 av: Jimmy.L

Skyll på åskan då. Skrattar

Anmäl
2017-04-06 06:44 #89 av: Carmarino

Det hade kanske funkat. Problemet är bara att det inte åskar idag. Inte har jag någon hund att skylla på heller. Skrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-04-06 15:53 #90 av: Jimmy.L

Lunch, köttfärsbiff, med championsås, potatis, sallad. 

Fotad med mobilkamera.

Anmäl
2017-04-09 14:08 #91 av: Carmarino

Ugnsbakad torsk med dillsås och färskpotatis.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-04-09 15:08 #92 av: Jimmy.L

Korvstroganoff med ris. 

Anmäl
2017-04-11 15:27 #93 av: Jimmy.L

Ugnsstekt fransyska med potatis, sallad och fem pepparsås.

Anmäl
2017-04-19 13:50 #94 av: Jimmy.L

Oxjärpar med gräddsås, potatis, lingonsylt, sallad.

Anmäl
2017-04-30 08:10 #95 av: Jimmy.L

Det blev varmrökt lax igår på Mångfaldens hus.

Idag tänkte jag laga ryssröra i pitabröd.

Anmäl
2017-05-02 17:16 #96 av: Jimmy.L

Pasta med renskav, zucchini, lingon, gräddsås och sallad till lunch.

Anmäl
2017-05-07 11:30 #97 av: eskils

#96 Ser gott ut (om man slipper Coca-Colan).


Anmäl
2017-05-07 12:59 #98 av: Jimmy.L

#97 Sällan jag dricker cola men ibland lyxar jag till det.

Anmäl
2017-05-14 14:18 #99 av: Jimmy.L

Elviras högrevsburgare åt jag idag vid Elviras Kök och Café i Turinge. Ligger inte så vackert till med trafik nedanför men man har vacker inredning med 91:an som tema och i sommar öppnar 91:an museum för andra sommaren i rad.

Anmäl
2017-05-18 13:38 #100 av: Jimmy.L

Lunch vid Elsas Skafferi, i Mariefred, Pannbiff med Champinjonsås och en grönsaksbuffé.

Trevlig personal som tog betalt men sen vet jag inte. Ingen förklaring om man skulle ta salladsbuffén först jag letade efter tallrik innan jag förstod man ska lägga det på tallriken. Smöret till brödet fann jag en plastbit i. Maten fick jag hämta vid köksluckan. Goda grönsaker trots broccolin var lite överkokt. Kul med olika röror till salladen. Pannbiffen god kryddad men snålt med bara en.

Lär nog inte återkomma till Elsas Skafferi för fler luncher.

Anmäl
2017-05-20 19:13 #101 av: Jimmy.L

Är det någon som ätit sikrom som kan beskriva hur det smakar?

Anmäl
2017-05-20 20:26 #102 av: DesK

Menar du löjrom?

Désirée

Anmäl
2017-05-20 20:29 #103 av: Jimmy.L

Det står sikrom.

"bröd från Rosala med skagen och sikrom"

https://www.vikingline.se/hitta-resa/kryssningar/mat-och-dryck/dagskryssning-afternoon-tea/

Det ska jag äta på båten mot Åland i juni.

Anmäl
2017-05-20 20:41 #104 av: DesK

Om sikrom är annorlunda än löjrom, så smakar de sannolikt lite olika. Jämför rom från insjööring och från bäcköring.

Désirée

Anmäl
2017-05-20 20:43 #105 av: Jimmy.L

Okej men smaken på rom är det salt?

Anmäl
2017-05-20 20:58 #106 av: DesK

Om salt är tilsatt, så garanterad salt smak, annars kan det vara en svag saltsmak, beroende av var firren ifråga har vistats

Désirée

Anmäl
2017-05-20 21:01 #107 av: Jimmy.L

Tack, ska bli spännande att smaka det.

Anmäl
2017-05-20 21:07 #108 av: DesK

Jimmy.L den här typen av frågor finns det en annan sajt för Oskyldig

Désirée

Anmäl
2017-05-20 21:23 #109 av: Jimmy.L

Vilken?

Anmäl
2017-05-20 21:31 #110 av: DesK

http://matlust.ifokus.se/

Désirée

Anmäl
2017-05-20 21:32 #111 av: Jimmy.L

Aha, missade det.

Anmäl
2017-05-21 12:06 #112 av: Carmarino

Annars kan du läsa här:
http://www.hemtrevligt.se/icakuriren/artiklar/test-rad/20131211/smaktest-fiskrom/

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-05-21 12:29 #113 av: Jimmy.L

Tack fröken Carmarino. Kramas

Anmäl
2017-06-21 12:21 #114 av: Carmarino

Idag blev det mozzarellasallad.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-06-21 12:46 #115 av: Jimmy.L

Köttfärsbiff med stekt potatis blir det idag.

Anmäl
2017-06-25 15:22 #116 av: Jimmy.L

Högrevsburgare vid Elviras Kök & Café.

Anmäl
2017-06-30 18:58 #117 av: eskils

#73 Nu har jag testat ditt kycklingrecept, Carmarino. Gjorde halv sats, bytte ut sweet chili och sambal oelek mot en näve färska champinjoner och ett par charlottenlökar. Blev jättegott! Tummen upp


Anmäl
2017-07-01 12:01 #118 av: Carmarino

#117 Vad roligt. Ja, det är ett väldigt bra grundrecept, som man kan smaksätta precis hur man vill.

Har för mig att det i grundreceptet skulle vara krossad grönpeppar och mycket mer senap än jag använder, men för övrigt inte så jättemycket mer i kryddväg. Eftersom jag personligen inte tycker om varken grönpeppar eller (för mycket) senap, så ändrade jag så att kryddningen passar mig.

Tror säkert att man kan ha i paprika och purjolök också, men eftersom jag är extremt känslig mot bägge (blir jättesjuk i flera dagar) så har jag inte tagit med dem som ingrediensförslag. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-07-12 13:29 #119 av: Jimmy.L

Idag blir det biff med egengjord kyftpotatis, pepparsås, sallad.

Anmäl
2017-07-14 13:31 #120 av: Jimmy.L

”A trip to America” Hette hamburgaren jag provade på Gripsholmsgrillen i Mariefred.

Hamburgare med pepper jackost, svartrökt sidfläsk, bbq och coleslaw.


Anmäl
2017-08-02 08:12 #121 av: Jimmy.L

Lunch vid Bistro Kastellet smörgås med rostbiff från Skärgårdskött med Kastellets remouladsås .rostad lök och cornichon.

Anmäl
2017-08-13 14:09 #122 av: Carmarino

Idag blev det Pasta Parisienne. En "egenkomponerad" rätt, där jag har försökt att återskapa en pastarätt jag fick på en italiensk restaurang i Paris.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-08-28 17:31 #123 av: Carmarino

Tog inget foto idag, men jag lagade stuvad vitkål, som avnjöts med stekt falukorv. Mums.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-08-28 17:44 #124 av: Maria

#123 Åh så gott. Det år vi för inte så länge sedan.

/Maria

 

Anmäl
2017-08-28 17:58 #125 av: Carmarino

Läste ett recept på stuvad vitkål förra veckan, och blev så sugen på att göra det. När jag sedan såg att det var extrapris på vitkål (5 kr/kg) så var det ingen tvekan. Falukorv hade jag i frysen, så det var bara att sätta igång. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-08-28 20:22 #126 av: Maria

#125 Hur kan det löna sig att odla vitkål?Galen

/Maria

 

Anmäl
2017-08-28 20:25 #127 av: Jimmy.L

Det är väl som färskpotatisen som går för runt 1 kr i butik.  Butikerna köper upp flera ton och får det billigt. 

Anmäl
2017-08-29 11:02 #128 av: Carmarino

#126 och #127 I de här fallen gissar jag att det är affären som "tar smällen" för att locka kunder till affären. Tror inte att de som säljer kålen, potatisen eller vad det nu är, får så lite betalt. Åtminstone hoppas jag att det är så.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-08-29 11:23 #129 av: Jimmy.L

Är det ett överskott får ju bönderna lite betalt det har vi ju sätt på mjölken. En mjölkbonde jag känner tvingades lägga ner för något år sen tyvärr. 

Anmäl
2017-08-29 14:11 #130 av: Carmarino

Ja, det är många mjölkbönder som tvingats lägga ner. Mycket beroende på att man istället importerar billiga mejeriprodukter från utlandet, eftersom det finns ett överskott på marknaden.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21240442.ab

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-08-29 14:17 #131 av: Carmarino

När det gäller det extremt låga priset på vitkålen och potatisen så tror jag däremot att det enbart är för att det är en lockvara under t.ex. en vecka. Sedan går priset upp till det normala igen.

Det är väl ungefär som jordgubbar till midsommar, fast där är det tvärtom. Dagen innan midsommar, och midsommarafton stiger priset på jordgubbar oftast med en femma eller tia per liter. På midsommardagen går det ner till ordinarie pris igen.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-08-29 15:04 #132 av: Jimmy.L

#131 Jag hittar självplock för 10 kr st av vitkålen.

http://www.plocka.nu/

Jag tror inte det är en lockvara, vitkålen och rotfrukter beskrivs som billiga produkter.

Anmäl
2017-08-29 15:49 #133 av: Carmarino

#132 Ja, just vitkålen brukar vara billig. Fast jag tror att den brukar kosta lite mer än 5 kr/kg i affären. Det motsvarar nog ungefär priset vid självplock, för ett normalt kålhuvud brukar väga ca 2 kg.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.