Bilar, husvagnar

Husvagn eller husbil

2013-11-14 16:54 #0 av: Torin

Det finns ju olika sätt att semestra. Förr tältade man, sedan blev husvagnar vanliga och numera många husbilar. Behovet och pengabörsen styr valet.

Bilden tagen på Hallandsåsen


Jag har hyrt husbilar ett par gånger för mina reportagejobb. Resan har båda gånger gått till Skåne. Ena gången reste jag på hösten och andra gången på våren. Det var ju lågsäsong så jag fick bra pris. Tur det för bilen drog mycket bensin, men den var ju praktisk.

 

Numera har jag husvagn. Skälet är att jag fick tag i en vagn billigt. Den kostade 6000:- Det är en Adria 380 från 1976. Har renoverat gasolanläggningen för lika mycket, vågar inte åka med gas som läcker. Det om det ekonomiska.

Bilden tagen vid Hult i Hedemora kommun

 

Med vagnen har jag varit på olika håll i Dalarna, bland annat Njupeskär.

En resa gjorde jag till Jämtland. Åkte vidare till Sollefteå. På vägen skulle jag ta en genväg och körde genom Näsåke. Hamnade mitt i festivalen Urkult, men det var bara intressant.

Men vägen innan jag kom fram var så dålig att jag slog sönder en länkarm till bromsarna under vagnen. Även en pilsnerflaska som inte var tillräckligt emballerad gick sönder.

 

Jag åker ju ofta på dåliga vägar, men då handlar det ju om fäbodstigar. Den här vägen jag åkte var nog det värsta jag varit med om. Vad kör du?

Hälsningar Göran/.Värd för pensionärer/ifokus. Författare till "Konsten att leva billigt och må bra" samt "Mystiska träd"

Anmäl
2013-11-20 12:06 #1 av: Leffe

Jag har bara tältat eller bott på vandrarhem

Anmäl
2013-11-26 09:58 #2 av: Maria

Min bror och svägerska (numera pensionärer) sålde sitt hus och köpte en stor husbil och tillbringar halva året i Spanien och halva här hemma.

Modigt tycker jag att bara släppa allt och börja med något alldeles nytt.

/Maria

 

Anmäl
2013-11-26 10:30 #3 av: Torin

Hur fungerar det ekonomiskt?

Måste de stå på dyra campingplatser i Spanien?

Hälsningar Göran/.Värd för pensionärer/ifokus. Författare till "Konsten att leva billigt och må bra" samt "Mystiska träd"

Anmäl
2013-11-26 10:32 #4 av: Maria

Nu kan jag inga siffror men det är visst inte så dyrt i och med att de står länge på samma campingplats. En viss rabatt vad jag förstår.

Nu har de ju ingen hyra eller hus så detta blir ju deras boendekostnad.

/Maria

 

Anmäl
2014-04-28 22:45 #5 av: Torin

1 maj är dagen när husvagnar och husbilar åker ut. Det skall bli roligt. Först skaöö jag ha hem min vagn och lägga in madrasser mm. Sedan skall jag planera för en liten solladdare som skall förse batteriet med ström. Har en kille som skall hjälpa mig med installationen.

Förresten så skall ju vagnen besiktigast också, vilket kanske är läge att även ta av snödäcken på bilen. Vi är ju lite senare här i Skattungbyn.

Hälsningar Göran/.Värd för pensionärer/ifokus. Författare till "Konsten att leva billigt och må bra" samt "Mystiska träd"

Anmäl
2014-04-30 07:20 #6 av: Maria

Min bror och svägerska kommer hem denna helgen med sin husbil efter ytterligare en säsong i Spanien.
Det ska bli såå roligt att träffa dem igen.

/Maria

 

Anmäl
2014-04-30 16:27 #7 av: Torin

Får nog bli lite fördröjning med att ta hem vagnen. Det snöar idag.

Hälsningar Göran/.Värd för pensionärer/ifokus. Författare till "Konsten att leva billigt och må bra" samt "Mystiska träd"

Anmäl
2015-09-15 08:04 #8 av: [Carpinus]

Annekterar denna före detta huvudartikel till lite campingnyheter för år 2015. Det har varit en bra säsong för campingvärdarna, trots att vädret väl inte varit det allra bästa.  Och, för att anknyta till trådrubriken, så uppger 45% av de tillfrågade värdarna att det är boende i husbil som ökat mest i år.

"Regn och rusk och kyla är alltså inget som skrämt bort camparna och allt pekar på årets resultat kommer att bli ännu bättre är fjolårets, som var det bästa dittills med mer än 15 miljoner gästnätter."---

"Av 15 miljoner gästnätter är 80 procent "svenska", men även utländska turister hittar hit i allt större utsträckning. 78 procent av campingägarna i enkäten uppger att beläggningen av internationella gäster varit lika bra eller bättre än förra året."----

TT


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.