Resor

Kap Verde, Sal - reserapport

2016-02-04 08:42 #0 av: Jimmy.L

Tidig morgon på arlanda resan skulle ta ca 1,5 timme med taxi det tog ca 40 min. Vi fick vänta en stund innan vi kunde checka in, flyget lyfte sen nästan i tid, flygplansmaten serverades det pannbiff med potatisgratäng och en kaka som efterrätt som innehöll mycket socker som man knappt fick ner.
Vi mellanlandade på Kanariöarna för tanka planet och byta besättning och efter en timme var vi i luften igen och beräknades komma till Sal 30 min tidigare än beräknat. Väl framme fick vi vänta i planet då det var fullt med flygplan på den lilla flygplatsen och deras enda buss var upptagen. När vi väl kom av planet så väntade det lite kaos var man skulle stå. Det fanns två köer en för visum och en passkontroll vi frågade några och man skulle stå i passkontrollen, efter kontrollen hämtade vi våra väskor och letade upp växlingskontoret. Vi växlade in 400 euro var och fick runt 40.000 Kapverdisk escudo.
Den lokala valutan 2000 sedel, 1000 sedel, 500 sedel, 200 sedel. mynten fanns i 100, 50, 20, 10 och 5.
Hutellrummet då? Ja efter vi kom till hotellet fick vi gå ca 100 meter till hotelldelen 2 med en hotellvakt som visade vägen och där lämnade vakten oss att låsa upp dörren. Ja dörren vi låste upp en gång och provade öppna dörren det gick inte vi vred låset två gånger det gick inte vi vred tre gånger det gick inte vi pressade på dörren utan att det hände något. Vi gav upp brorsan gick ner och hämtade en ny vakt och frågade hur man öppnade dörren. Är lätt sa han man vrider bara nycken tre gånger och öppnar dörren så öppnade han dörren. Vi bad han visa hur tusan han gjorde. Han vred nyckeln snabbt och sa bara tryck så gick han. Ja ja vi var ju inne i hotellrummet nu.
Rummet bestod av ett sovrum, badrum, vardagsrum med kök, kyl och frys gasspis och en balkong mot baksidan.
Tillbaka till dörren då och vi kämpade på att lista ut hur den fungrade, tillslut lyckades vi man skulle vrida nyckeln tre gånger till vänster och sen vrida nycken åt vänster samtidigt man trycker in dörren.
Solen går ner och vi beslutade oss för att äta på restaurang Odjo d Aqua, jag valde Brazilian steak med pommes och brorsan valde stekt kycklinglår med pommes och till efterrätt flamberade bananer med glass.

Fortsättning följer....

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2016-02-04 15:22 #1 av: Jimmy.L

Dag två... Vi bestämde oss för att besöka informationsmötet som var kl 09:30 lokaltid vid piren, innan dess blev det lite av att utforska stranden. På mötet fick man en drink gjord på en lokala spriten smakade väldigt sött. Vi bestämde oss för att boka hummermiddag på Restaurang Atlantis för 50 Euro skalle.

Man fick även lite information om stället som att alla palmer och grönska på hotellen är odlade på ett plantage på Sal, vattnet i kranen var ej drickbart men det visste vi redan.

Efter mötet blev det sol och bad fram till lunch spagetti med tonfisk som intogs på restaurang Barracuda efter lunchen det blev lite mer sol och bad innan vi tog en kortare promenad i byn innan kvällsmaten som intogs på samma ställe som lunchen men då lätt grillad tonfisk rullad i sesamfrön fruktsås och pommes, efterrätt glass.

Fortsättning följer...


Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2016-02-04 20:03 #2 av: Schnauzertik

Vi väntar ivrigt.

Värd för Pensionärer

Anmäl
2016-02-05 08:14 #3 av: Jimmy.L

Dag tre:

God morgon och resans varmaste dag så här långt skulle det bli med upp mot 26-28 grader. Förmiddagen en promenad mot centrum. Försäljarna var väl inte så jobbiga som första dagen men alla tycks kunna lite svenska som "hur mår du" "hej hej" "jag har vart i Malmö" när dom frågar vart man kommer ifrån. Men vi lärde oss snabbt att säga nej till dom på ett bestämt sätt.

Vid 11 anländer fiskarna till bryggan och det är kul att se vad dom fångat så det samlas turister där och även vi gick och tittade på dagens fångst.

Hundar ser man främst vid stranden och staden medans katter möter man vid hotellets restauranger eller vid poolen.

Lunchen intogs vid Barracuda och personalen börjar känna igen oss.

Eftermiddagen blev det sol och bad vid hotellet och middagen på kvällen intogs på Barracuda.

Fortsättning följer...

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2016-02-05 12:43 #4 av: Jimmy.L

Dag 4...

Efter frukost blev det en lång promenad längs stranden och spanade in båtar, surfare, och plockade lite snäckskal. Tyvärr såg vi något tråkigt en hundägare som slog sin hund flera gånger med sina sandaler. Vi tänkte nästan säga till han men vi kände ju inte till lagarna här nere så tyvärr sa vi inget.

Lunchen intogs på Atlantis Dagens fisk med en cola riktigt gott även brorsan som inte är så tokig i fisk gillade den, smakade lite som flundra och var vit i köttet.

Efter lunch blev det lite bad och sol innan middagen som var fantastisk.

Efter kommit till restaurang Atlantis ca 19:30 så lämnade vi fram lappen som vi fick när vi betalade för maten och blev visade ett bord. Vi fick välja tre olika förrätter och vi valde sallad med grillad bröd med getost. Även en drink ingick samt vin och vatten till maten. När hummern kom blev vi överraskade det låg inte en hal hummer utan tre av halv hummer till det var det majonnäs, sallad och potatismos. Efter den sådan storslagen middag tänkte vi gå. Stopp sa kyparen vill ni inte ha efterrätt det ingår i priset. Vi fick välja mellan tre olika efterrätter och valde jordgubbar med glass. Efter måltiden rullade vi hemåt till hotellet otroligt mätta.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2016-02-05 18:12 #5 av: Jimmy.L

Dag 5...

Höga vågor på förmiddagen gjorde att vi bara solade vid hotellet på förmiddagen, flera hål vid stranden upptäckte vi och undrade vad det var. Brorsan upptäckte en krabba på stranden som bodde i ett hål. 

Strax före lunch bröt vi upp och gick till ett ställe vi kikade på förut för lite lunch en tre rätters lunch. Efter lunchen blev det en kortare promenad i staden och efter vi tröttnat på alla försäljare som ville att man skulle besöka deras affär fick vi ner till piren. Om det var dåligt väder för bad så var det bra väder för att fånga stora fiskar.

Under sen eftermiddag hörde vi en massa trummande, vi har på kvällarna sätt folk som stått på stranden och trummat och övat inför karnevalen men detta var i staden och vi rusade dit för att mötas av en större grupp som dansade och trummade samt samlade in pengar. Efter ett tag drog vi oss tillbaka till hotellet.

Middagen idag var svår att bestämma vart vi skulle äta efter kikat vid flera restauranger fick det bli samma ställe som första kvällen vilket visade sig vara bra. Chef tuna valde jag efterrätt glass.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2016-02-05 19:41 #6 av: [helga21]

Härliga bilder Skrattar

Anmäl
2016-02-06 09:29 #7 av: Jimmy.L

Dag sex.

Det går höga vågor idag och det går inte att bada men för som som gillar surfa är det kanonväder. Så en stund på förmiddagen kikar vi på surfarna innan vi la oss i solstolarna vid hotellstranden och hittade oss en kompis på stranden. En krabba bodde i ett hål 1 meter från solstolen och gillade inte riktigt att brorsan kastade sand nära dennas hem och kröp upp ur sitt hål visade klorna.

Vid 12-tiden lessnade vi att sitta där och gick till piren och kikade om fiskarna hade goda fångster, vilket dom hade trots höga vågor.

Lunch lasagne, efterrätt glass med banan.

Middag hamburgare.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2016-02-06 09:49 #8 av: Jimmy.L

Dag 7

Sista heldagen på ön i morgon åker vi hem men innan dess njöt vi av en av dom varmaste dagarna och passade på att sola och bada en massa. Det blev inte så mycket bilder denna dag. Lunch lasagne middag pizza.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2016-02-06 10:23 #9 av: [Carpinus]

Det har varit jättetrevligt att få ta del av den här reseskildringen i ord och bild! Nästan som att ha varit på semester själv...Cool


Anmäl
2016-02-06 10:27 #10 av: Jimmy.L

Tack, sista delen kommer i kväll.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2016-02-06 12:49 #11 av: Jimmy.L

Sista delen.

Hemresan, Onsdag morgon vi tog en stor frukost så vi klarade oss hela dagen. Efter frukosten blev det en promenad och handla lite souvenirer och en sista promenad ut till piren.

12:45 skulle bussen komma men den kom ca 13:00 så vi checkade ut ca 11:45 och satt vid hotell receptionen drygt en timme och väntade på bussen. Bussen åkte sen till två andra hotell och hämtade folk till flygplatsen. Efter incheckade av väskor blev det passkontroll och säkerhetskontrollen. Flygplatsen var inte stor, endast två taxfree butiker, ett café och toaletter fanns vid avgångshallen. När gaten öppnade blev vi stående i ett litet rum som var varm i väntan på terminalbussen men i stället för buss fick vi gå ut till planet. Flygresan till Kanarieöarna tog ca 1:55 min och samma tråkiga smörgås serverades på planet dit. Efter tankning och besättningsbyte lyfte vi mot Arlanda, maten som serverades var kyckling med ris, grönsaker, äppelkaka. Det blev lite sömn man vaknade till ofta, vid 04 nådde vi den svenska kusten då gick det inte sova mer och vi landade enligt tidtabell 03:15 på Arlanda.

Barnvänlig: Ja

Pensionärsvänligt: Ja vi mötte många äldre som varit här flera gånger.

Festa: Nja det går men få stora krogar.

Blåser: Ja men skönt när det är så varmt.

Billigt: Ja, faktiskt växlade in 400 euro och hade kvar drygt 3000 av den lokala valutan till flygplatsen där vi handlade taxfree för dom pengarna.

Vänligt folk men säljarna kan vara dryga man slipper dom på stranden.

Maten: Riktigt god.

Badvänligt: Ja, går även bada i poolen på hotellen.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2016-02-06 13:02 #12 av: Maria

Jätteroligt att följa den här tråden. Man blir både resesugen och hungrigSkrattar

/Maria

 

Anmäl
2016-02-06 13:42 #13 av: [helga21]

Mest hungrig måst jag säga men tack för fina foton. Skrattar

Anmäl
2016-02-06 13:51 #14 av: Jimmy.L

Tack kul att det uppskattas. Billig mat tycker jag det var dagens fisk för runt 900- 900-1200 CVE ca 76- 100 kr var inte dyrt. Vi landade nästan varje kväll runt 4-4500 CVE för middag 4 cola och efterrätt för två. Luncherna ofta kring 2000 CVE för två stycken ca 170 kr med dricka till maten.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2016-02-06 14:15 #15 av: Maria

#14 Det känns helt OKSkämtar

/Maria

 

Anmäl
2016-02-07 16:07 #16 av: Schnauzertik

Trevlig berättelse och bilder, tack för att du delade med dig.

Värd för Pensionärer

Anmäl
2016-02-07 16:45 #17 av: Jimmy.L

#16 Tack.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2016-06-13 08:07 #18 av: Veda

Kul att läsa om din resa. Var själv på Kap Verde för drygt ett år sen. Men vi kombinerade med tre dagar på Santiago, som är en mycket trevligare ö än Sal. Grönare, mer kuperad, mindre blåsigt och inte lika närgångna försäljare. Vi hyrde lokalguide, som lotsade mig och min man runt större delen av ön, en hel dag. 

Anmäl
2016-06-13 08:22 #19 av: Jimmy.L

#18 Låter trevligt, jo Sal bjuder inte på mycket grönska men härlig strand var det. Blåsten störde oss inte så mycket. Försäljarna lärde vi oss ganska snabbt att säga nej till även om dom var jobbiga. Maten framförallt fiskrätterna var mycket bra.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2016-12-11 10:16 #20 av: Jimmy.L

Kap Verde blir mer populärare.

http://www.dn.se/resor/ingen-stress-i-solen-i-kap-verde/

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.